Кулеба закликає Європу скласти дорожню карту для вступу України до ЄС і НАТО

15:40 05.11.2021

Настав час для Європи скласти чітку дорожню карту для вступу України до Євросоюзу і НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re:Open Zakarpattia, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Настав час для Європи і кожного з нас скласти чітку дорожню карту для України, щоб нарешті вступити до НАТО та Європейського Союзу та почати писати нову історію – історію нашого спільного європейського успіху», – сказав він.

У промові Кулеба зауважив, що успіх України як частини європейської родини буде успіхом регіону, Європи в цілому, усіх наших міжнародних партнерів.

«Це стосується сталого розвитку Закарпаття, консолідації регіону та створення сильнішої, ефективнішої та спроможної Європи. Як і всі країни Центральної Європи до нас, які зараз є членами ЄС і НАТО, нам дійсно потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, щоб продовжувати рухатися вперед і прискорювати цей рух», – підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 21 жовтня Кулеба заявляв, що жодна центральноєвропейська країна з 1989 року не досягла успіху без дуже чіткої перспективи і обіцянки членства в ЄС в кінці шляху її трансформації.

Ще на цю тему