Моряки ВМС України стажуються на турецькому корветі

08:15 03.11.2021

Моряки Військово-морських сил України проходять стажування на турецькому бойовому кораблі.

Про це інформує Мілітарний.

Особовий склад ВМС України проходить стажування на корветі TCG Kınalıada (F-514) типу ADA Військово-морських сил Туреччини.

Про навчання українських моряків на борту турецького бойового судна повідомили у міністерстві національної оборони Туреччини.

Наприкінці літа було повідомлено, що у Військово-морських сила України почали формувати екіпаж для першого корвету типу Ada, що зараз будується у Туреччині. Спочатку майбутню команду чекає курс теоретичної підготовки, а згодом навчання за фаховими спеціальностями.

На корабель набирають як діючих військовослужбовців українського флоту, так і всіх охочих, які бажають пов’язати своє життя з кар’єрою військових моряків.

Роботи з будівництва майбутнього корвету розпочали у січні 2021 року та вже завершено формування декількох секцій.

Контракт на його будівництво Міністерство оборони України уклало з турецькими компаніями в грудні 2020 року. Після того, як турецька сторона отримала аванс, було розпочато роботи та на сьогодні вони ведуться згідно з прописаним графіком. Вже визначено всі технічні деталі, включно з майбутнім складом озброєння, яке буде встановлюватися на підприємстві в Україні.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа заявив, що у 2024 році український флот матиме тактичну групу з ракетних катерів та корвету типу ADA. У інтерв’ю командувач Військово-Морських Сил зазначив, що у 2022 році корвет буде переправлено до України.

На українських корветах типу ADA, за словами контрадмірала Олексія Неїжпапи, будуть розміщені:

комплекси ППО малої дальності;
сучасна система бойового управління;
навігація;
радіолокаційна станція;
гідролокатор для пошуку та виявлення підводних човнів;
система РЕБ.

Корвети матимуть можливість адаптуватись під усі наявні нині види протикорабельних ракет як іноземного виробництва, так і вітчизняних розробок.

Ще на цю тему