Патрульний катер «Скадовськ» підняли для ремонту

19:01 20.10.2021

Патрульний катер ВМС України «Скадовськ» (Р170) підняли на причальну стінку для ремонту.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні у Миколаєві на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» підняли на причальну стінку патрульний катер «Скадовськ» (Р170) для проведення докового ремонту, повідомив онлайн журнал «Миколаїв – місто корабелів».


На цьому етапі буде виконано очищення, дефектація та відновлення зовнішньої обшивки корпусу судна. Проведений ремонт гвинто-стернового пристрою, донно-бортової арматури тощо.

У травні цього року, «Миколаївський суднобудівний завод» отримав перемогу в переговорній процедурі на ремонт патрульного катеру.

«Скадовськ» зайшов на підприємство 13 жовтня.

Типовими роботами при доковому ремонті є відновлення конструкцій та зовнішньої обшивки корпусу, настилу палуби та надбудови судна. Відбувається відновлення: якірного, гвинто-стернового, швартового пристроїв, тощо. Здійснюється відновлення системи головного двигуна, електромеханічної частини та інше.

Артилерійський катер «Скадовськ» (Р170) ВМС України проєкту 1400М, який до 1 листопада 1997 року мав назву «Гайдамака», побудований на Феодосійському суднобудівному заводі «Море» в 1990 році. Корпус катеру виготовлений з алюмінієво-магнієвого сплаву.

Технічні характеристики катерів проекту 1400М:

Водотоннажність: 39,7 тонн
Довжина: 23,8 метрів
Ширина: 5,0 метрів
Екіпаж: 10 осіб
Озброєння: в/к кулемет калібром 12,7 мм

Після прийомо-здаточних іспитів увійшов до складу ЧФ СРСР. Включений у склад 17 окремої бригади спеціального призначення ВМФ з базуванням у військовому порту Очакова.

Разом з усім особовим складом військової частини 3439115, квітня 1992 року екіпаж катера склав присягу на вірність народові України після чого і отримав назву «Гайдамака».

Ще на цю тему