МВС України розглядає варіант купівлі патрульних та рятувальних кораблів в італійської Fincantieri

20:45 12.10.2021

Керівництво міністерства внутрішніх справ України провело перемовини із керівництвом італійської державної кораблебудівної корпорації Fincantieri по темі можливого замовлення на патрульні та рятувальні кораблі для сил Морської охорони та Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

Від України участь в перемовинах брав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, від Італії – віце-президент Fincantieri Федеріко Ріджіо та Посол Італійської Республіки в Україні Франческо Дзадзо.

Які саме кораблі в теорії може продати італійська Fincantieri українському МВС – невідомо. У прес-службі самого міністерства говорять лише в загальних рисах – «італійські спеціалісти презентували окремі пропозиції з урахуванням раніше отриманих від української сторони тактико-технічних параметрів та функціоналу майбутніх кораблів». Тут слід окремо відзначити, що до цього моменту МВС України не говорило про свої контакти з Італією по темі можливої закупки кораблів.

Представники Fincantieri заявляють готовність у разі видачі замовлення на їх кораблі організувати кооперацію з кораблебудівними підприємствами України, аби забезпечити належний рівень локалізації та організувати «трансфер технології».

При цьому Fincantieri начебто готова зі своєї сторони залучити фінансову підтримку від італійського державного експортно-кредитного агентства SACE (Servizi Assicurativi del Commercio Estero).

Ще на цю тему