До кінця року в Україні планують розгорнути військову дорадчо-тренувальну місію ЄС – Міноборони

19:15 12.10.2021

Оборонне відомство наразі веде активну роботу з розгортання в нашій державі військової дорадчо-тренувальної місії Європейського Союзу.

Про це за підсумками двадцять третього саміту Україна-Європейський Союз, який відбувся сьогодні у Києві, повідомив Міністр Оборони України Андрій Таран, передає УНН.

«Робимо усе необхідне, щоб вже до кінця поточного року військова дорадчо-тренувальна місія з площини напрацювання юридичної бази перейшла у стан практичної реалізації на користь як Україні, так і ЄС», – повідомив Таран.

За його словами, планується залучення 30 постійних радників від ЄС. Очікується, що завдяки активній участі європейських колег та за результатами інституційного аудиту, у Збройних Силах України буде створено багаторівневу систему військової освіти, введено якісне дистанційне навчання. Трансформації мають зазнати адміністративні та управлінські процеси, а також організаційно-штатні структури військових навчальних закладів. А навчально-матеріальна база удосконалюватиметься з урахуванням вимог європейської освіти.

«Реалізація такого проєкту дозволить залучити кращі практики і допомогу у процесі реформування системи військової освіти Збройних Сил України, що притаманні державам-членам Європейського Союзу. У нашому порядку денному дуже чіткі ініціативи, і ті сигнали, які ми подаємо колегам з ЄС, досить позитивно сприймаються. І кроки, які Міноборони робить в ході оборонної реформи, є інструментом зближення з ЄС», – зазначив Таран.

Сьогодні у Києві відбувся 23-й Саміт Україна — Європейський Союз. За його підсумками Президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн схвалили спільну заяву, яку оприлюднив Офіс Глави держави.

Ще на цю тему