Олег Уруський: Міноборони уже розмістило 85% замовлень в рамках ДОЗ-2021

17:21 08.10.2021

Станом на поточний момент усі десять структур-замовників за Держоборонзамовленням на 2021 рік – Міноборони, МВС, Нацгвардія, Держприкордонслужба, Нацполіція та інші – уже розмістили замовлень на поставку техніки і озброєння загальною вартістю понад 19 мільярдів гривень. Міноборони як основний замовник на даний момент розмістило 85% від планового обсягу замовлень на купівлю озброєння та військової техніки, виконання робіт та купівлю послуг.

Про це розповів Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Із загального обсягу фінансування передбаченого ДОЗ-2021 у розмірі 27,5 мільярдів гривень, пролонговано перехідні та укладено нові державні контракти на суму понад 19 млрд. грн. При цьому вже проавансовано десь на майже 13 мільярдів гривень. Якщо ж говорити виключно про головного замовника – Міноборони, то станом на вересень місяць відомство розмістило майже 85% від річного обсягу замовлень на виконання робіт, послуг, купівлю зразків озброєння і військової техніки ДОЗ-2021», – розповів Олег Уруський.

Очільник Мінстратегпрому говорить, що в Міноборони розраховують до кінця року укласти всі заплановані контракти за ДОЗ-2021. «Сподіваюся, так і станеться, і в поточному році не відбудеться значних корегувань закупівель, як це відбувалося раніше», – говорить Уруський.

Загалом, за словами Віце-прем’єр-міністра, стан виконання Держоборонзамовлення на даний момент складає майже 70%, і це «якщо порівнювати з попередніми роками, взагалі непогані показники».

«Варто знати, що є певний процедурний процес як виконання, так і укладення договорів, як в юридичній площині, так і фінансовій. Важливо, щоб всі це розуміли. Кошти замовники не отримують всі і одразу після затвердження Державного бюджету, так само як і договори не підписуються на другий день. Державне фінансування здійснюється поступово частинами впродовж року, а укладання договорів здійснюється за певною процедурою, яка передбачає купу перевірок та погоджень. А отже займає час», – наголошує Олег Уруський.

Ще на цю тему