Морська піхота ВМС України вдруге у 2021 році вивела на навчання танки Т-80

11:21 08.10.2021

У прес-службі Міноборони України розповіли, що 36 окрема бригада морської піхоти почала проведення ротних тактичних навчань морських піхотинців та військовослужбовців оперативного резерву першої черги.

Мета навчань – «виконання практичних питань організації бою, управління підрозділами під час ведення бойових дій та їх всебічного забезпечення».

Тут варто окремо відзначити, що для проведення таких заходів бойової підготовки 36 бригада морської піхоти вивела не лише автомобілі HMWW або ж бронемашини «Козак», але й також – танки Т-80.

І це – лише другий відомий за весь 2021 рік епізод, коли частини морської піхоти Військово-Морських Сил України використовують танки Т-80 для своєї бойової підготовки.

Попередній такий епізод відбувся тиждень тому, під час одного із епізодів навчань «Об’єднані зусилля – 2021».

Тоді, як розповідав Defense Express, військові України та Великої Британії напрацювали формат спільних дій на випадок, якщо РФ таки наважиться висадити десант в Азовському морі. І в руках наших морських піхотинців танки Т-80 виступали як засіб оборони побережжя, який має знищити сили десанту противника.

Defense Express також розповідав про експеримент за участі танків Т-80, який відбувся на початку вересня 2021 року в рамках змагання на кращий танковий екіпаж Збройних Сил України. Тоді екіпажі Т-80 мали виконати стрільбу із гармат на дистанцію 7 кілометрів, коригування стрільби виконувалось за допомогою «Фурія».

 

Ще на цю тему