Україна готова до відбиття можливих ворожих дій з Чорного моря – Лакійчук

15:00 07.10.2021

Засоби протикорабельної оборони в України є, навіть на солідну дистанцію. 

Про це в коментарі Qirim.news заявив капітан I рангу, керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук, коментуючи стрільби, які провів фрегат окупантів «Адмірал Григорович» в Криму.

В нас вже з’явився дивізіон «Нептунів» (українська протикорабельна крилата ракета, – ред.). На ближню дистанцію також можемо завадити їх діям керованими і некерованими ракетами, – підкреслив Лакійчук.

Експерт повідомив, що українське військо готове до відбиття можливих ворожих дій з Криму. Так, 6 жовтня проводились українські артилерійські стрільби в районі Криму «Точкою-У» – це найпотужніший в нас засіб.

Регулярно проводяться артилерійські навчання. Ми готові: розраховуємо на гірше, а сподіваємось на краще, – зауважив фахівець.

Павло Лакійчук також розповів, що артилерійські стрільби – важливий елемент бойової підготовки корабля, але не головний, тому що ударний комплекс – це протикорабельні ракети.

Під час сучасного морського бою кораблі не сходяться на дистанцію артилерійського вистрілу, – додав Лакійчук.

Нагадаємо, в Чорному морі пройшли незаконні артилерійські стрільби з російського фрегата «Адмірал Григорович». Вони велися з установки А-190 і вразили надводні цілі передбачуваного «противника».
 

Ще на цю тему