Для Росії «саме існування НАТО є провокацією»: Кулеба про відносини РФ і Заходу

08:30 06.10.2021

Усі дії Заходу буде сприйнято Росією як провокація. Питання у тому, робити щось чи ні.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, виступаючи на панелі Варшавського безпекового форуму, передає кореспондент УНН.

«Перш за все хочу сказати, що вся політика Росії щодо НАТО заснована на тому принципі, що саме існування НАТО є провокацією. Тому, коли ви починаєте думати, що може зробити НАТО, щоб і далі не провокувати Росію, це надмірне ускладнення всіх зусиль. Тому що все, що ви зробите, буде сприйнято Росією як провокація. Питання в тому, робите ви щось або не робите. А якщо чогось не робити, завжди знайдеться хтось, хто щось зробить. Усе дуже просто. І в цьому випадку це буде Росія», – заявив міністр.

Те ж саме, на думку міністра, стосується і ведення справ на глобальному рівні, де ні ЄС, ні НАТО не прагнуть до розширення.

«Значить, хтось інший спробує втрутитися. На світовій арені це буде Китай», – додав він у відповідь на запитання одного з гостей форуму.

Раніше прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін і Олександр Лукашенко неодноразово обговорювали тему нібито потенційного розширення НАТО на територію України.

Україна заявила у відповідь, що зі свого боку кордону з РФ сама розбереться, що робити в інтересах українського народу і безпеки країни і Європи.


 

Ще на цю тему