На Дунаї звершилися українсько-румунські навчання «Riverine – 2021» / Відео

10:40 05.10.2021

Українсько-румунські навчання «RIVERINE – 2021» завершились символічним прощанням флотів сусідніх держав, які урочистими строями привітали один одного й подякували за співпрацю. 

Як пише Інформаційний спротив, про це йдеться у повідомленні на сайті Державної прикордонної служби України.

ВМС Румунії та їх прикордонні катери спільно з ВМС України та кораблями й катерами Морської охорони Держприкордонслужби за час навчань пройшли Дунаєм понад 200 морських миль.

Єдиним з’єднанням та окремими тактичними групами відпрацьовано близько 30 практичних вправ, демонструючи професіоналізм та злагодженість роботи.

Важливо, що навіть перебуваючи в рамках сценарію навчань, прикордонники виконували завдання з контролю за цивільним судноплавством, здійснювали опитування суден, контроль за дотриманням прикордонного режиму та режиму державного кордону.

Усі завдання навчань виконано. Керівництвом навчань відмічено високий рівень злагодженості і підготовки корабельно-катерного складу, зокрема Морської охорони Держприкордонслужби.

«Набуття практичного досвіду, живе спілкування й спільне обговорення завжди сприяє розвитку та закріпленню дружніх стосунків і зосереджує зусилля обох країн-учасниць навчань на забезпеченні миру і спокою в регіоні, надійний захист кордонів і готовність до спільної ефективної протидії зовнішній агресії у разі потреби», — зазначив представник Ізмаїльського загону Морської охорони в штабі навчань капітан 1 рангу Микола Ніколаєв.

Ще на цю тему