На початку 2022 року відбудеться засідання стратегічної ради України та Туреччини – Кулеба

17:21 30.09.2021

На початку 2022 року заплановано проведення засідання стратегічної ради України та Туреччини під головуванням президента України Володимира Зеленського і президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Про це на брифінгу 30 вересня повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент видання «ГОРДОН».

Він повідомив, що на початку жовтня до України прибуде міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Його зустріч із Кулебою відбудеться у Львові.

«Львів ми обрали не випадково. Вибір пав на це прекрасне українське місто, тому що воно є провідним туристичним, промисловим, транспортним, культурним і IT-хабом в Україні. І ми, зокрема, хочемо представити ці можливості Львова турецьким інвесторам. У Львові ми проведемо засідання спільної групи стратегічного планування, аби підготувати проведення на початку наступного року в Києві 10-го засідання стратегічної ради високого рівня під головуванням двох президентів», – сказав Кулеба.

Він заявив, що відносини між Україною і Туреччиною зараз є «надзвичайно міцними, змістовними й орієнтованими на результат».

9-те засідання стратегічної ради високого рівня України та Туреччини відбулося у квітні 2021 року в Туреччині. Зеленський і Ердоган за його підсумками підписали спільну декларацію. Сторони підкреслили прагнення до забезпечення миру і стабільності в регіоні та за його межами, підтвердили волю до зміцнення стратегічного партнерства між двома країнами й вирішили активізувати спільні зусилля з метою поглиблення співпраці та координації між сторонами у сфері економіки, торгівлі, туризму, безпеки, оборонної промисловості, науки, освіти та молоді.

Крім того, сторони заявили, що підтверджують безумовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах і підтримують створення Кримської платформи.