Розвиток інфраструктури формату «море–залізниця» буде одним з основних завдань «Великого будівництва» – міністр

19:15 28.09.2021

Україна планує розвивати залізничну інфраструктуру у сполученні з морськими портами.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України на сайті у вівторок,

«Україна не може ігнорувати попит і потенціал мультимодальних перевезень, зокрема з азійськими країнами, тому оновлення і розвиток інфраструктури для формату «море-залізниця» буде одним з основних завдань «Великого будівництва» найближчими роками», – наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, слова якого наводяться в повідомленні.

За його словами, Україна має великий експортний потенціал, і нова команда міністерства активно працює над його розвитком.

«Нам важливо інтегруватися у світову систему мультимодальних перевезень, яка розширюється швидкими темпами та визначає сучасну логістику. Наприклад, у ЄС частка контейнерних перевезень – близько 45%. В Україні ми говоримо лише про 2,5%», – наголосив Кубраков.

Наразі, за його словами, Україна не може повною мірою використовувати фактор свого географічного положення, оскільки фактично її залізнична та портова інфраструктури все ще перебувають у застарілому стані.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» запустила контейнерний поїзд з експортним вантажем в Китай і в майбутньому планує зробити такі відправки регулярними.

Між Україною та Китаєм уже давно тривали переговори щодо розвитку експортного потенціалу. Це питання порушував і президент України Володимир Зеленський під час конференції «Ялтинська Європейська Стратегія 2021».

Ще на цю тему