Українські військові відпрацювали протикатерну оборону та висадку морського десанту

13:01 28.09.2021

Корабельно-катерний склад Військово-морських сил ЗСУ під час стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля-2021» відпрацював організацію протиповітряної та протикатерної оборони, артилерійські стрільби, заходи протипідводної й протидиверсійної боротьби та висадку морського десанту на необладнану ділянку узбережжя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Під час СКШН «Об’єднані зусилля-2021» проводився комплекс тактичних навчань з корабельно-катерним складом ВМС. Навчання відбувалися в північно-західній частині Чорного моря та в пунктах базування. Залучалися корабельно-катерний склад ВМС, підрозділи морської піхоти, морської авіації, авіації Повітряних Сил, катери Державної прикордонної служби України», – зазначив командир флотилії Військово-морських сил ЗСУ капітан 1 рангу Юрій Федаш.

Повідомляється, що відпрацьовувались тактичне розгортання корабельно-катерного складу, універсальна оборона на переході морем, висадка повітряного та морського десанту, вогнева підтримка військ тощо.

Перед десантуванням морської піхоти корабельна тактична група здійснила розвідку можливостей противника на ділянці висадки та за допомогою штатного озброєння знищила вогневі засоби ворога. До тактичного епізоду «Бій за висадку» долучалась авіація Повітряних сил, а також вертольоти вогневої підтримки морської авіації. Висадку морського десанту на необладнане узбережжя було здійснено морським та повітряним способами.

На фінальному етапі проведено практичні бойові стрільби кораблями та катерами з метою підтримки військ, які діють на приморському напрямку.

Як повідомлялося раніше, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ «Об’єднані зусилля – 2021» проходять з 22 до 30 вересня. У них беруть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

До участі у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2021» залучені представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Ще на цю тему