Рейдовий тральщик «Генічеськ» пройшов ремонт

20:30 24.09.2021

На Миколаївського Суднобудівного Заводу завершив ремонт рейдовий тральщик «Генічеськ» (M360) ВМС ЗС України.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на видання «Миколаїв – місто корабелів».

Під час робот повністю відновлені зовнішня обшивка, настил палуби та конструкції корпусу й надбудови.

Також відновлена донно-бортова арматура, гвинто-стерновий пристрій, цистерни, корабельні системи тощо.

«Саме ремонт цього корабля яскраво демонструє можливості української промисловості з виготовлення корпусів та конструкцій з композитних матеріалів, які традиційно застосовуються при побудові кораблів протимінної оборони», – розповідають на Миколаївському Суднобудівному Заводі.

Нагадаємо, у квітні 2021 року стало відомо, що тральщик «Генічеськ» вперше за багато років пройде доковий ремонт.

9 квітня, катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ» стали у плавдок, для виконання докової частини ремонту.

Ремонт військових кораблів відбувається в рамках контракту з Міністерством оборони України.

30 липня у Миколаєві спустили на воду катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ». На Миколаївському суднобудівному заводі (МСЗ) завершили їх докову частину ремонту.

Лише за три місяці фахівці підприємства відновили зовнішню обшивку, гвинто-рульовий комплекс, силові установки, механізми тощо.

Генічеськ

Довідково: Рейдовий тральщик «Генічеськ» – єдиний мінно-тральний корабель, що лишився у складі Військово-морських сил України після окупації Криму.

Побудований як «РТ-214» на Середньо-Невському суднобудівному заводі (№52), спущений на воду 23 березня 1984 року. 10 липня 1985 увійшов до складу Чорноморського флоту СРСР.

З березня 1996 року увійшов до складу Військово-морських сил України де і отримав назву «Генічеськ» на честь однойменного міста Херсонської області.

До 2013 року базувався на Одесі, потім був переведений до 5-ї Бригади надводних кораблів (озеро Донузлав), де і був захоплений російськими військами у 2014 році. 20 травня тральщик було повернено Україні.

 

Ще на цю тему