Об’єднані зусилля – 2021: українські морпіхи відпрацювали висадку на узбережжя

18:21 24.09.2021

На Приазов’ї в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021» відбулися тактичні навчання десантно-штурмової роти морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

Зазначається, що морські піхотинці під прикриттям катерної групи ВМС ЗС України та Державної прикордонної служби України здійснили висадку з пошуково-рятувального судна на узбережжя та забезпечили десантування іншого підрозділу з вертольотів Мі-8. За задумом навчань, спільними діями підрозділи здійснили блокування загальновійськового резерву умовного противника.

Як повідомлялось, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ «Об’єднані зусилля – 2021» проходять з 22 до 30 вересня. У навчаннях беруть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

До участі у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2021» залучені представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Ще на цю тему