Зеленський: Про постачання США Україні систем ПРО «Залізний купол» говорити ще зарано

09:30 22.09.2021

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі ще зарано говорити про можливість постачань США Україні систем протиракетної та протиповітряної оборони «Залізний купол».

«Я думаю, що ми з вами у ЗМІ чули і, можна сказати, деякі сигнали щодо ракетної підтримки України – ракетної програми. Я маю на увазі, щодо «Залізного купола» зарано ще говорити, але ви чули ці сигнали та меседжі від США», – сказав Зеленський у коментарі телеканалу «Дім», перебуваючи в Нью-Йорку.

Як повідомлялося, прес-секретар президента США Джен Псакі 15 вересня не підтвердила постачання системи протиповітряної та протиракетної оборони «Залізний купол» Україні через необхідність уточнення інформації про передання зазначеного озброєння Україні зі своєю командою.

Раніше повідомлялося з посиланням на Politico, що деякі члени Конгресу США внесли до проекту оборонного бюджету США на 2022 рік поправку, яка створить тиск на адміністрацію президента США Джо Байдена з метою продати або передати Україні нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема потенційну відправку батареї «Залізний купол» (Iron Dome), яку наразі використовує армія США.

Зазначається, що у версії законопроекту про оборону на 2022 фінансовий рік комітету Палати представників США не зазначена жодна конкретна система озброєнь, яку планують передати Україні.

Ще на цю тему