BlackSeaNews створив повну базу даних юридичних осіб, до яких застосовано санкції через агресію РФ проти України / База

17:00 21.09.2021

Експерти Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та BlackSeaNews створили й опублікували повну базу даних юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції України, США та ЄС у зв'язку з агресією РФ проти України. 

Наразі у базі 1856 юридичних осіб. На сьогодні це єдина у світі зведена база даних про компанії та організації, щодо яких застосовані санкційні режими, пов'язані зі збройною агресією РФ проти України. 

«Всім, хто працює або цікавиться санкційною політикою завжди не вистачало системної та зручної інформації щодо запроваджених санкцій, яка була б зібрана та систематизована в одному місці. Так, це повинно бути в державі, яка об’єктивно є самою зацікавленою стороною у питаннях санкцій. Але цього немає. Будемо сподіватися – поки що.. Тому ми створили такий продукт самі. На відміну від попередніх баз даних, які ми публікували на сайті, це вже не статична таблиця станом на якусь дату, а програмний продукт, який ми плануємо регулярно змінювати та доповнювати», – повідомили укладачі бази даних експерти Тетяна Гучакова та Андрій Клименко. 

У базі даних містяться:

  • всі юридичні особи, що містяться в усіх 29 Указах Президента України, де йдеться про санкції до юросіб (починаючи з 16 вересня 2015);
  • всі юридичні особи зі списків SDN та SSI Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) по чотирьох санкційних програмах США у зв’язку із російською агресією проти України;
  • всі юридичні особи, що містяться у відповідних рішеннях Ради ЄС.

«Наша база даних – не тільки перелік комерційних та політичних організацій, що є у списках на поточну дату. Вона містить всю історію прийняття рішень про застосування санкцій по кожному суб’єкту. В цій базі даних ми намагаємося не просто копіювати інформацію про юридичні особи з тих чи інших списків, а повністю ідентифікувати їх, тобто перевіряти відомості про кожного санкційного суб’єкта та при потребі доповнювати інформацію реєстраційними і податковими даними та актуальними адресами», – повідомили експерти.

«Ми відслідковуємо зміни юридичного статусу підприємств: реорганізація, зміна назви, ліквідація, наявність правонаступників тощо».

По базі можна відстежити зникнення зі списків українських санкцій тих підприємств, які там були раніше.

Повна база даних юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції України, США та ЄС у зв'язку з агресією РФ проти України розташована тут.

Теми:

Ще на цю тему