Стратегію морської безпеки України обговорили на засіданні робочої групи в Апараті РНБО

19:15 09.09.2021

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляє, що морська безпека України має будуватися на принципах внутрішньої інтегрованості та міжнародного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.

Як ідеться в повідомленні, під головуванням Данілова в Апараті РНБО відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з розробки Стратегії морської безпеки України.

За словами Данілова, морська безпека посідає важливе місце у системі національної безпеки держави, і розробка відповідної стратегії є одним з ключових завдань, які поставив президент Володимир Зеленський.

Зазначається, що президент 8 вересня своїм Указом №459/2021 увів у дію рішення РНБО України від 20 серпня 2021 року «Щодо розвитку Військово-морських сил Збройних сил України до 2031 року».

За словами секретаря РНБО, військовій складовій має приділятися особлива увага під час розробки Стратегії морської безпеки України.

«Під час презентації структури Стратегії морської безпеки України було зазначено, що при її розробці в Апараті РНБО були враховані усі необхідні вітчизняні закони та нормативно-правові акти, міжнародні документи з морського права, а також досвід провідних країн світу з розробки та імплементації відповідних стратегій», - сказано в повідомленні.

Також було наголошено, що морська безпека України має будуватися на принципах внутрішньої інтегрованості та міжнародного співробітництва. Зокрема морська безпека України має розглядатися в контексті безпеки Балто-Чорноморського регіону та міжнародної морської безпеки. Агресивні дії РФ в Чорному та Азовському морях несуть загрозу не лише нашій безпеці.

За результатами засідання ухвалено протокольне рішення щодо прийняття за основу структури Стратегії морської безпеки України та затвердження плану підготовки проєкту стратегії.

Як повідомлялось, 8 вересня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо розвитку Військово-морських сил Збройних сил України до 2031 року.
 

Ще на цю тему