Нове засідання РНБО. Повний список санкцій і рішень

09:40 09.09.2021

Президент Володимир Зеленський розповів про рішення, які 8 вересня прийняті на засіданні Ради національної безпеки й оборони. 

Про це Володимир Зеленський написав в Telegram, передає liga.net.

1. Ухвалено Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України. Стратегія визначає основні напрями і завдання державної військово-промислової політики. Зокрема, передбачає вдосконалення системи стандартизації, уніфікації й управління якістю продукції відповідно до стандартів НАТО, повідомив Зеленський.

2. Розглянуто питання військово-технічного співпраці України з іншими державами.

3. Продовжено санкції проти низки осіб, які були введені рішенням РНБО від 21 червня 2018 року і введені в дію указом президента № 176.

4. Ухвалено рішення про введення санкцій ще проти 12 осіб, які перебувають у статусі "суб'єкта підвищеного злочинного впливу".

5. За пропозицією СБУ прийнято рішення про застосування санкцій проти українського мільярдера Дмитра Фірташа, бізнесмена Павла Фукса, гендиректора російської держкорпорації Ростєх Сергія Чемезова і заступника голови ради директорів російської корпорації ВСМВО-Авісма Михайла Шелкова.

6. Ухвалено рішення про анулювання низки ліцензій на видобуток титану та інших ресурсів. Ліцензії, зокрема на видобуток природного газу, повернуті державі.
 

Ще на цю тему