Зеленський і Байден обговорювали посилення допомоги США Україні в протистоянні з РФ - Кулеба

12:00 07.09.2021

Президент США запевнив, що Сполучені Штати будуть підтримувати зусилля України, спрямовані на припинення російської агресії.

Президент України Володимир Зеленський у ході візиту до Вашингтона обговорив із президентом США Джо Байденом посилення підтримки України в боротьбі проти російської агресії, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише ZN.UA.

«Однією з тем, які президент обговорював у Вашингтоні, були Крим і Донбас, і що Сполучені Штати можуть додатково зробити для того, щоб... допомогти Україні перемогти в цій війні, відкинути російські окупаційні війська, повернути собі суверенітет над цими територіями», - заявив глава МЗС в ефірі телеканалу ICTV увечері в понеділок, 6 вересня.

За словами Кулеби, Байден запевнив Зеленського в тому, що «всі опції залишаються відкритими» і «Сполучені Штати братимуть участь у зусиллях України та наших союзників з припинення російської агресії». Також Україна і США зосередяться на зміцненні безпеки в Чорному морі.

«Ця підтримка вже проявляється в збільшенні допомоги в Україні, в застосуванні дипломатичних засобів стримування Росії, в розробці спільних проектів з безпеки між Україною та Сполученими Штатами та іншими країнами НАТО», - уточнив міністр.
 

Ще на цю тему