Брюссель готовий провести консультації з Києвом щодо «Північного потоку-2»

15:01 31.08.2021

Європейська Комісія заявляє про свою готовність провести консультації, запитані Києвом через подальшу реалізацію проекту «Північний потік-2», який загрожує безпеці України.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили у вівторок у Європейській Комісії.

«Ми направили нашим українським колегам відповідь, в якій висловили готовність обговорювати та продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних із енергетикою. Ми перебуваємо у постійному контакті з українською владою з багатьох питань, зокрема з питань енергетики, та з нетерпінням очікуємо можливості обговорити з нашими українськими колегами як найкраще виконати їхнє прохання щодо консультації», – повідомили в ЄК.

При цьому в Єврокомісії наголосили, що ЄС, «як і раніше, надає великого значення енергетичній безпеці України».

«Ми, як і раніше, готові обговорити будь-які питання, які хвилюють Україну», – запевнили у Брюсселі.

Як повідомлялося, 22 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що офіційний Київ надіслав ноту Єврокомісії та Німеччині із запитом провести консультації щодо «Північного потоку-2» після офіційного оголошення про угоду між Німеччиною та США.

В Україні переконані, що реалізація цього проекту загрожує безпеці країни та порушує принципи диверсифікації Енергетичного Союзу ЄС.

Відповідно до домовленостей між Берліном та Вашингтоном, у разі функціонування нового трубопроводу «Північний потік-2» ФРН зобов'язується вживати заходів, якщо РФ використовуватиме постачання енергоносіїв для чинення тиску на інші країни.

Ще на цю тему