Прикордонники та моряки десантувалися в Азовському морі без парашутів

14:41 27.08.2021

Бійці відділу спеціальних дій Маріупольського загону Морської охорони провели спільні з Військово-морськими силами Збройних сил України тренування з безпарашутного десантування з гелікоптерів в Азовське море.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

15 спецпризначенців відпрацьовували стрибки без парашуту у відкрите море з гелікоптера, що пролетів на висоті від 3 до 5 метрів.

«Безпарашутне десантування морські прикордонники відпрацьовували не вперше. Раніше навчально-тренувальні збори проходили в Чорному морі, у районі Тендрівської коси», – ідеться в повідомленні.

Як заявив командир групи морських прикордонників, Азовське море має свої особливості: специфічні глибини, непрозорість води, течії, вітри, хвилювання моря, а ці фактори безпосередньо впливають на якість виконання такого десантування.

Друга частина тренування передбачала відпрацювання імітації рятувальної операції з евакуацією осіб, що потребують допомоги у відкритому морі.

Як ідеться в повідомленні, завдяки матеріально-технічній допомозі американських партнерів із Програми EXBS спецпідрозділи Морської охорони забезпечені сучасним дайвінговим та евакуаційно-підйомним спорядженням та обладнанням, щоб комфортно, якісно та безпечно виконувати подібні завдання, як під час тренувань, так і в реальних умовах.

Такі спільні навчання планується проводити регулярно.

Як повідомлялося раніше, 23 серпня у Київській області завершився перший спеціальний курс підготовки снайперів за участі інструкторів із Канади, що стане основою для створення навчальної програми базової підготовки за стандартами НАТО.

Ще на цю тему