Українські прикордонники та військовослужбовці ВМС ЗСУ провели спільні навчання в Азовському морі

09:01 27.08.2021

Бійці відділу спеціальних дій Маріупольського загону Морської охорони спільно зі спецпризначенцями Військово-Морських сил Збройних сил України провели навчання з безпарашутного десантування з вертольотів в Азовському морі.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України в четвер, 15 спецпризначенців відпрацьовували стрибки без парашута у відкрите море з вертольота, що пролітав на висоті від 3 до 5 метрів.

Крім десантування, спецпризначенці також відпрацьовували імітацію рятувальної операції з евакуацією осіб, які потребують допомоги у відкритому морі.

«Спускаючись з вертольота на спеціальному спусковому пристрої, військовослужбовці піднімали з води один одного, відпрацьовуючи ситуації як з активною людиною, що протидіє морській стихії, так і з імітацією знесиленого чи пораненого потерпілого», – йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що подібні спільні навчання відділу спеціальних дій Маріупольського загону Морської охорони з підрозділами ВМС ЗСУ планується проводити регулярно, оскільки «це дає хорошу можливість розвиватися, обмінюватися досвідом та забезпечує високий рівень бойової підготовки підрозділів спеціального призначення».

Ще на цю тему