Bayraktar TB2 Збройних Сил України відзняв унікальні кадри: показуємо парад з іншого ракурсу

20:45 25.08.2021

Кадри були відзняті на віддалі понад 10 кілометрів від столичного Хрещатику, при цьому Bayraktar TB2 успішно подолав відстань від Миколаєва до Києва та назад.

Сьогодні усі наші співвітчизники мали можливість побачити парад на честь 30-річчя Незалежності України або ж наживо, перебуваючи на Хрещатику, або ж в прямій трансляції національних ЗМІ і телеканалів.

Але зйомки сьогоднішнього параду відбувались не тільки з «телевізійного» ракурсу. Скажемо навіть більше - учасниками сьогоднішнього параду були насправді два безпілотники комплексу Bayraktar TB2.

Редакція Defense Express має у своєму розпорядженні унікальні кадри сьогоднішнього параду, які були відзняті за допомогою оптико-електронної апаратури БПЛА Bayraktar TB2.

 

За нашими даними, зйомка цих кадрів відбувалась на відстані 10 кілометрів від столичного Хрещатику. А щоб виконати таку зйомку, за даними ресурсу Flightradar24, безпілотник Bayraktar TB2 ВМСУ пролетів без проміжних посадок від Миколаєва до Києва.

Так виглядав маршрут, який подолав безпілотник Bayraktar TB2 Військово-Морських Сил України

Ця новина свідчить про унікальні можливості безпілотних комплексів Bayraktar TB2, які отримали на озброєння наші Повітряні та Військово-Морські Сили. По суті, здатність відзняти настільки якісну «картинку» на відстані у десятки кілометрів від місця події означає, що безпілотники можуть виконувати задачі по веденню розвідки або ж по наведенню протикорабельних комплексів «Нептун» без загрози потрапити під ураження засобами ППО противника.

У нашої новини є інше важливе значення. На параді сьогодні пройшли як мінімум чотири пускові установки комплексу «Нептун» на шасі «Татра», як мінімум одна транспортно-заряджальна машина, один мобільний КП цього комплексу та РЛС «Мінерал-У». Це – уже потужна ударна сила.

А з «очами», які забезпечують Bayraktar TB2 - Україна нарешті отримала «довгу руку», що здатна уразити флот противника у будь-якій точці територіальних вод нашої країни.

 

Ще на цю тему