З Кабула вилетів третій за рахунком евакуаційний борт з українцями

19:15 23.08.2021

З Кабула відправився в рейс ще один евакуаційний літак України.

На його борту знаходяться понад 100 українців, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час саміту Кримської платформи, пише ZN,UA.

«Поки ми обговорюємо питання Криму, ще один український літак відправився з Кабула. На його борту - близько 100 українських громадян. І ми разом з тими афганцями, які стикаються з загрозою», - зазначив він.

Після атаки «Талібану» а Афганістані, держави почали евакуювати своїх громадян. Україна вже змогла вивезти літаком понад 70 своїх громадян, а також представників інших країн. Вивезти всіх бажаючих було неможливо, оскільки не всі змогли вчасно дістатися до аеропорту.

Покинути Афганістан хотіли більше 150 українців серед яких було 12 військових.

18 серпня Україна відправила другий літак, 22 серпня він прибув з Кабула. На ньому були і українці, і іноземці. Літак з 83 пасажирами приземлився в аеропорту «Бориспіль», серед них - 31 українець.

Таліби декларують прихильність дотриманню прав людини, в тому числі прав жінок, але за умови дотримання афганцями законів шаріату. Прихильники демократичних цінностей обіцянкам не вірять, із захоплених куточків країни надходять численні повідомлення про порушення прав людини. Тисячі афганців тікають з країни, але бажаючих покинути її - сотні тисяч.
 

Ще на цю тему