Україна має намір відроджувати і зміцнювати військово–морський флот для розблокування Чорноморсько–Азовського регіону

09:30 23.08.2021

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна буде відроджувати і зміцнювати свій військово-морський флот для того, щоб розблокувати і зробити більш безпечними Чорноморський і Азовський регіони.

Відповідну заяву Зеленський зробив під час прес-конференції за підсумками зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель у Києві в неділю.

«Розвиток нашого українського Чорноморського флоту потрібен нам для того, щоб розблокувати Чорноморський і Азовський регіони. Тому було вирішено на рівні нашої держави, на рівні Ради національної безпеки і оборони зробити український флот таким же потужним, яким він був 30 років тому. Флот, завдяки якому Росія ніколи б не змогла незаконно анексувати наш український півострів. І тепер, з туристичного серця України зробити мілітаризований, як я вже говорив для порівняння, авіаносець», – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що в цьому питанні Україні потрібна консолідація всіх її партнерів, і «українська держава працює в цьому напрямі».

«Ми зверталися до Великої Британії – отримали підтримку. Зверталися до Сполучених Штатів, і дуже предметно я маю намір на зустрічі 31 серпня обговорити це питання із президентом Байденом», – підсумував Зеленський.

Ще на цю тему