Кримська платформа працюватиме над усуненням прогалин щодо санкцій - Кулеба

19:20 20.08.2021

Кримська платформа працюватиме над усуненням прогалин у санкційній політиці та посиленням санкцій.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю НВ, передає Укрінформ.

«Із санкціями є дві проблеми, над вирішенням яких працюватиме Кримська платформа після того, як пройде саміт. Перша проблема — прогалини в чинному санкційному режимі, коли вдається комусь щось постачати в Крим з того, що туди постачатися не повинно», - зазначив міністр.

Кулеба назвав другою проблемою посилення санкцій і зауважив, що держави не готові одразу брати чіткі зобов’язання щодо їх впровадження. Поряд з тим є повне розуміння того, що потрібно усувати прогалини, потрібно бути готовими посилювати санкції.

«Тому санкції - це важливий елемент, але ми не повернемо Крим виключно завдяки санкційній політиці. Санкції є не інструментом, а елементом великої стратегії повернення тимчасово окупованих територій», - наголосив посадовець.

Відкриття саміту Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.
 

Ще на цю тему