У параді візьмуть участь Eurofighter Typhoon

16:41 19.08.2021

У параді до Дня Незалежності України візьмуть участь винищувачі Eurofighter Typhoon.

Про це інформує Мілітарний.

Особливістю ювілейного повітряного параду стане одночасна участь авіації Повітряних сил, Сухопутних військ, ВМС, ДПСУ, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, ДП «Антонов» та держав-партнерів, повідомляє АрміяInform.

Від міжнародних партнерів участь братимуть бойові літаки Eurofighter Typhoon. Імовірно це будуть британські багатоцільові винищувачі, які зараз базуються на авіабазі «Михаїл Когельничану» у Румунії в рамках авіаційної поліції НАТО у регіоні.

Британські винищувачі Eurofighter Typhoon під час польоту над авіабазою в Румунії Фото: Королівські Повітряні сили Великої Британії

Окрім того, до участі у повітряному параді долучаться гелікоптери UH-60 BlackHawk та військово-транспортний літак C-27J Spartan Словаччини.

Проліт авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів включено у план заходів оприлюднений Кабінетом Міністрів України.

Відзначимо, що у липні, британський багатоцільовий винищувач Eurofighter Typhoon працював на полігоні «Широкий Лан».

Іноземний літак брав участь у міжнародних навчаннях «Козацька булава – 2021», які тривали на території 235 Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів.

На навчаннях відпрацьовували взаємосумісність багатонаціональних штабів, вивчення процесу прийняття військових рішень (МDMP), проведення оборонних та наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів.

Також вишкіл дозволив імплементувати найкращі практики ведення операцій з врахуванням досвіду, який українські збройні формування отримали під час проведення ООС (АТО).

Eurofighter Typhoon на Sea Breeze – 2021 Фото: ВМС ЗС України

Раніше один з британських винищувачів Eurofighter Typhoon вже залучався до міжнародних навчань Sea Breeze – 2021. Винищувачі країн НАТО в рамках місії повітряної поліції патрулюють небо над Румунією та Болгарією.

Eurofighter Typhoon — багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Стоїть на озброєнні ВПС Німеччини, Італії, Іспанії, Великобританії, Австрії та Саудівської Аравії.

Ще на цю тему