На Банковій обговорили питання розвитку відносин Україна – НАТО

09:01 19.08.2021

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець обговорив з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим питання подальшого розвитку відносин України та НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

Зазначається, що співрозмовники під час зустрічі обговорили розвиток відносин України з Північноатлантичним альянсом у контексті євроатлантичної інтеграції нашої держави.

Окрему увагу сторони приділили оборонній реформі, вдосконаленню національного законодавства у сфері безпеки й оборони та консультативно-дорадчій допомозі іноземних партнерів.

Машовець наголосив на незмінності обраного курсу Української держави на членство в НАТО та детально зупинився на окремих аспектах нормотворчої роботи, яка повністю враховує норми та правила країн Альянсу.

Заступник керівника ОП також поінформував голову Представництва НАТО в Україні про ситуацію на сході України та перспективи її розвитку.

«Більш детально було обговорено створення в Україні системи національної стійкості, розвиток Сил спеціальних операцій Збройних сил України та їхню роль у реалізації нещодавно ухваленого Верховною Радою закону «Про національний спротив», – зазначається у повідомленні.

У свою чергу, Вінніков наголосив на незмінності позиції НАТО щодо повної й беззастережної підтримки Альянсу у протистоянні агресії Російської Федерації та важливості розширення практичної взаємодії у цьому зв’язку. Він також представив нових працівників Представництва НАТО в Україні.

Машовець подякував Віннікову за особистий внесок у розвиток відносин України з Альянсом за час його перебування на посаді голови Представництва НАТО в Україні.

Як повідомлялося раніше, 17 липня Вінніков заявив, що правильне впровадження закону «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» (№3822) дозволить ефективно співпрацювати з інвесторами з країн НАТО та ЄС.

Ще на цю тему