Київ прийматиме «морський» парад, до столиці прибула флотилія ВМС України / Фото

13:40 16.08.2021

Досі було відомо про те, якою буде «сухопутна» та «повітряна» частина параду наших Збройних Сил на честь 30-річчя Незалежності України, який відбудеться в Києві 24 серпня.

Тепер же – можемо дізнатись, якою буде «морська» частина параду, що відбуватиметься в столиці нашої держави, пише Defense Express.

«Ядро» флотилії – три малі броньовані артилерійські катери типу «Гюрза». Фото з сайту Defense Express

Видання АрміяInform розповіло, що на річці Дніпро в Києві відбулись спільні тренування катерів Військово-Морських Сил України, Морської охорони, Нацполіції та ДСНС.

Усього – 20 катерів та 100 військовослужбовців, «ядро» морського параду – флотилія ВМС України в складі трьох малих броньованих артилерійських катерів та десантного катеру «Сватове».

Елемент показової вправи: десантний катер «Сватове» під прикриттям МБАК «Нікополь» висаджує десант на необладнане узбережжя. Фото з сайту Defense Express

Військово-морський парад у Києві відбудеться вперше за усі 30 років Незалежності нашої держави. Під час цього заходу катери ВМС України відпрацюють вправи радіоелектронної боротьби та виконають показову висадку десанту на необладнане побережжя.

Також в програмі заходу - показова демонстрація надання допомоги аварійному катеру з десантуванням рятувальної парашутно-десантної групи.

Ще один елемент показової вправи: десантний катер «Сватове» виконує роль «постраждалого» судна, на порятунок якого прийшли катери ДСНС. Фото з сайту Defense Express

Ті наші співвітчизники, які вирішать відвідати і «морську» частину параду, вони заодно зможуть ще раз побачити повітряний парад у небі Києва.

За поточними планами, літаки тактичної авіації Су-25, армійські вертольоти Мі-8 та гвинтокрили Мі-14ПЧ мають виконати один спільний проліт над Дніпром і саме під час військово-морського параду в Києві.

Завершиться дійство проходженням буксирів з фонтануванням і катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Київ вперше прийматиме парад Військово-Морських Сил України. Фото з сайту Defense Express

Ще на цю тему