Експертна мережа Кримської платформи. Старт / Відео

11:20 12.08.2021

Деокупувати Крим можна лише завдяки комплексним і скоординованим зусиллям міжнародної спільноти. 

Адже, захопивши Крим, Росія підірвала фундамент міжнародного права. Тому Крим - це не українська проблема. Це глобальна проблема з відновлення світового порядку, пише Центр журналістських розслідувань.

Але у фокусі уваги країн, що не визнають зміну кордонів України внаслідок збройної агресії Росії, має перебувати не лише політика. Питання безпеки, економіки, екології, освіти, гуманітарної політики і прав корінних народів мають не менше значення для реінтеграції окупованих територій.

Тому у структурі Експертної мережі Кримської платформи, що має виробляти рекомендації для урядів України і країн-партнерів, створені сім робочих груп з широкого спектру діяльності: Політика невизнання та санкції; Права людини та міжнародне гуманітарне право; Безпековий трек; Економіка та екологія; Культурна спадщина Криму; Гуманітарна політика; Відновлення прав корінних народів.

Майже всі експерти вважають, що праця різних груп постійно перетинається і неможлива одна без одної.

Ініціатива Кримської платформи зробила експертів з кримського питання цікавими і потрібними державі, яка нарешті взялася його вирішувати. Цю нагоду експертне середовище має намір використати з максимальним ефектом. Чи готова до цього влада? Дізнаємось вже найближчими місяцями.

Подробиці у сюжеті Центру журналістських розслідувань:

Ще на цю тему