Поблизу Миколаєва тривають масштабні військові маневри

18:21 11.08.2021

Одночасно на п'яти загальновійськових полігонах тривають командно-штабні тренування з командуванням Об’єднаних сил Збройних сил України, в яких задіяні й інші органи військового управління. Наймасштабніші маневри відбулися на полігоні поблизу Миколаєва.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ОС ЗСУ. 

«Навчання мають на меті підвищення оперативних спроможностей органів військового управління у плануванні й управлінні діями в різних видах бойових дій. Це оборонні дії, боротьба з повітряними десантами, диверсійно-розвідувальними групами, ведення територіальної оборони, а також підтримка авіаційними групами сухопутних і морських угруповань», – зазначив командувач ОС генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, до тренувань також залучені органи управління від Національної гвардії, Служби безпеки, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту. Практичні дії відпрацьовуються в умовах активного застосування противником високоточних засобів ураження та засобів радіоелектронної боротьби.

Як зазначається, під час навчань особлива увага приділяється відбиттю ударів умовного противника з повітря. Зокрема, висадці десантів умовного противника на оперативні аеродроми, боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами тощо.

Наєв також повідомив, що під час активної фази до маневрів залучено винищувальну, штурмову, бомбардувальну, транспортну та безпілотну авіацію Повітряних сил ЗСУ. Їхнім завданням є знищення засобів повітряного нападу, завдання ударів по наземних об’єктах та авіаційна підтримка дій військ під час виконання завдань. Крім того, по угрупованню умовного противника застосовано реактивні системи залпового вогню “Ураган“ та “Град”, а також ствольну артилерію.

Морські піхотинці та групи спеціального призначення за підтримки авіації та надводних сил відпрацювали питання посилення охорони та оборони острова Зміїний. Протитанкові підрозділи провели практичні стрільби прямою наводкою та ракетними комплексами по броньованим об’єктам противника.

Як повідомлялося раніше, 10 серпня понад пів сотні військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ під час спільних навчань виконали десантування з військово-транспортного літака МС-130 зі складу військового крила Сил спеціальних операцій Повітряних сил США. Це один з етапів підготовки українських спецпризначенців до стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля — 2021».

Ще на цю тему