ЄС виділив ще 35 млн євро на допомогу Україні та іншим країнам Східного партнерства для придбання вакцин

14:01 11.08.2021

Європейська комісія прийняла рішення збільшити на 35 мільйонів євро пакет допомоги в зусиллях по вакцинації від COVID-19 для країн Східного партнерства.

Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх зв’язків, поширеній у вівторок, передає УНН.

«У рамках зусиль Європейського союзу з підтримки вакцинації в країнах-партнерах, Комісія сьогодні збільшила з 40 мільйонів євро до 75 мільйонів євро свій пакет допомоги для розгортання безпечних і ефективних вакцин проти COVID-19 і прискорення кампаній вакцинації в шести країнах Східного партнерства: Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні», – йдеться в заяві.

Повідомляється, що за допомогою нового пакету допомоги в розмірі 35 мільйонів євро, ЄС прагне істотно розширити доступ до вакцин в регіоні Східного партнерства на фоні глобального дефіциту вакцин.

«Руйнівна пандемія COVID-19 створила безпрецедентне навантаження на людей, системи охорони здоров’я і економіку в усьому світі. На жаль, Східне партнерство не стало винятком. ЄС сповнений рішучості підтримати наших східних сусідів у прискоренні вакцинації, оскільки це матиме вирішальне значення для припинення пандемії і початку соціально-економічного відновлення регіону», – заявив Комісар ЄС з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї.

В рамках попереднього пакету допомоги ЄС для країн Східного партнерства на суму в 40 млн євро, для України було виділено найбільше коштів — 190 млн.

За даними Єврокомісії, ресурси зокрема були спрямовані на підтримку безпеки і поліпшення навичок осіб, відповідальних за боротьбу COVID-19, за допомогою засобів індивідуального захисту та іншого медичного обладнання, а також відповідного навчання. Мова також йшла про пом’якшення соціально-економічних наслідків коронакризи та підтримки малого бізнесу.

Ще на цю тему