«Справа Мустафи Джемілєва»: в Криму повторно викликають до суду ексголову МВС Сергія Абісова

18:21 05.08.2021

«Суд» у Криму має намір повторно відправити повістку колишньому «міністру» внутрішніх справ окупованого Криму Сергію Абісову (2014-2018) для допиту як свідка у справі голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якого судять у Криму заочно.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Відповідне клопотання було задоволено під час чергового «судового засідання» Армянського міського «суду» 5 серпня.

Під час «засідання» допитали двох свідків захисту – активіста кримськотатарського руху Нарімана Джеляла і заступника голови ЦВК Курултаю кримських татар Назіма Меметова.

За інформацією кореспондента, Джелял зазначив, що «не бачив ніяких знаків, що вказують на наявність державного кордону» (між Кримом і материковою України – КР), а також «жодних посадових осіб у тій місцевості, де зупинився Мустафа Джемілєв». Також він зазначив, що «добре чув, як Джемілєв повідомив, що не прямуватиме до Криму, щоб не спровокувати зіткнення».

Назім Меметов ув «суді» сказав, що не зміг пройти через оточення невідомих озброєних осіб в уніформі без розпізнавальних знаків. Мустафу Джемілєва він так і не побачив.

Наступне «засідання» у цій справі заплановане на 6 серпня.

Раніше лідер кримськотатарського народу, народний депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв отримав повістку з вимогою з'явитися на судове засідання в «суд» в Армянську у його справі.

30 квітня «суд» в Армянську почав допитувати свідків захисту.

Раніше у ФСБ заборонили контактувати з українськими правоохоронцями у «справі Джемілєва».

До цього на «засіданні суд» з другої спроби задовольнив клопотання захисту про виклик до суду як свідка співробітника ФСБ.

Ще на цю тему