Велика Британія пропонує вживані фрегати Type 23 для ВМС Греції / Фото

11:21 03.08.2021

Велика Британія пропонує два вживані фрегати Type 23 зі складу Королівського флоту для ВМС Греції.

Про це інформує Мілітарний.

В рамках закупівлі Грецією нових фрегатів Королівський флот Великої Британії пропонує два вживані фрегати Type 23, HMS Monmouth та HMS Montrose на додачу до пропозиції суднобудівної корпорації Babcock на будівництво чотирьох фрегатів Type 31e, пише Navy Recognition з посиланням на Times.

HMS Montrose є п’ятим фрегатом проекту Type 23, він був закладений в листопаді 1989 року суднобудівним підприємством Yarrow Shipbuilders на Клайді, а спущена на воду 31 липня 1992 року. Фрегат був прийнятий на озброєння у червні 1994 року.

Корабель має високочутливий комплекс радарів, що дозволяє відстежувати літаки та ракети на відстані до 120 миль, а також зенітну систему з дальністю дії понад 20 миль.

Фрегат HMS Montrose. Фото: POA(Phot) Mick Storey/MOD

Фрегат HMS Montrose. Фото: Mass Communication Specialist 2nd Class Tristin Barth

Фрегат обладнаний сонаром для виявлення підводних човнів та гелікоптером, також його озброєння включає торпеди і глибинні бомби, це дозволяє йому боротися з підводними човнами.

HMS Monmouth став шостим фрегатом Type 23 Королівського флоту. Бойовий корабель було спущено на воду у 1991 році, а через два роки було введено в експлуатацію.

Фрегат Type 23 був розроблений для виконання завдань протичовнової оборони, корабель оснащений зенітними ракетами Sea Wolf і протикорабельними ракетами Harpoon.

У травні, стало відомо, що Греція домовляється з Нідерландами про купівлю тральщиків класу Alkmaar (Tripartite). Окрім того, переговори ведуться і з іншими країнами, у яких можна придбати вживані кораблі цього класу.
 

Ще на цю тему