У Миколаєві спустили на воду катер «Прилуки» та тральщик «Генічеськ»

20:01 30.07.2021

Сьогодні, 30 липня у Миколаєві спустили на воду катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ».

Про це пише пресслужба Державного концерну «Укроборонпром».

На Миколаївському суднобудівному заводі (МСЗ) завершили їх докову частину ремонту.

За три місяці фахівці підприємства відновили зовнішню обшивку, гвинто-рульовий комплекс, силові установки, механізми тощо.

Катер «Прилуки» біля причальної стінки ДП «Миколаївський суднобудівний завод» Фото: ДК «Укроборонпром»

Ремонт військових кораблів відбувся в рамках контракту з Міністерством оборони України, всі роботи завершено в обумовлені терміни.

«Завдяки високій професійності та злагодженості дій працівників нашого підприємства завдання виконано якісно та своєчасно. Миколаївський завод й надалі працюватиме для зміцнення обороноздатності України», – зазначив начальник управління суднобудування та морської техніки ДК «Укроборонпром» Вадим Чабан.

В акваторію держпідприємства для проходження ремонту кораблі увійшли 1 квітня 2021 року.

9 квітня, катер «Прилуки» та рейдовий тральщик «Генічеськ» стали у плавдок, для виконання докової частини ремонту.

Для того, щоб катер і тральник потрапили до акваторії підприємства, у Миколаєві тимчасово розвели три мости: Південнобузький, Інгульський та пішохідний понтонний. Заход кораблів відбувся за графіком. Резервним днем для розведення мостів було визначено 2 квітня.

Патрульний (колишній ракетний) катер «Прилуки» (P153) чекає плановий доковий ремонт – дефектація та відновлення зовнішньої обшивки та конструкцій корпусу, ремонт гвинто-стернового пристрою, донно-забортної арматури, цистерн, трубопроводів, системи головного двигуна, електромеханічної системи тощо.

Попередній доковий ремонт ракетний катер «Прилуки» проходили у 2018 році. Тоді, на доковий ремонт до Миколаївського суднобудівного заводу він прибув 11 вересня, а самі ремонтні роботи завершилися в листопаді того ж року. За це час на підприємстві було проведено роботи з оновлення обшивки корпусу, ремонту донної апаратури та інші відновлювальні роботи.

Рейдовий тральщик «Генічеськ» – єдиний мінно-тральний корабель, що лишився у складі Військово-морських сил України після окупації Криму.

Ще на цю тему