Україна високо цінує двопартійну підтримку США, доказом якої є збільшення фіндопомоги та санкції проти «Північного потоку-2»

18:21 30.07.2021

Україна високо цінує двопартійну підтримку США, що підтверджується підтримкою Палатою представників США надання фінансової допомоги Україні та санкціями проти газопроводу «Північний потік-2», наголосив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Україна високо цінує двопартійну підтримку США, ще одним доказом якої є рішення Конгресу про збільшення допомоги нам – із перспективою її нарощування, а також подальшими санкціями проти «Північного потоку-2», – написав Єрмак у своєму Twitter.

Єрмак зазначив, що значна частина коштів буде спрямована на підвищення безпеки та обороноздатності України.

«Ми продовжуємо активну підготовку до візиту президента України до наших союзників та друзів», – додав Єрмак.

Раніше посольство України в США у Facebook повідомило, що Палата представників США проголосувала за збільшення розміру фінансової допомоги Україні. Американські парламентарії також підтримали поправки до санкцій проти «Північного потоку-2».

Відповідно до законопроекту, загальна сума коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні за лінією Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов'язаних програм становить щонайменше $481,5 млн, що на $28,5 млн більше, ніж цього року.

Для набуття чинності законопроект має бути узгоджений і схвалений Сенатом США та підписаний президентом США Джо Байденом.