ЗСУ провели випробування нового реактивного снаряда «Тайфун-1»

10:21 30.07.2021

Відбулися успішні випробування нового реактивного снаряда калібру 122 мм «Тайфун-1». Боєприпас від ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» розроблено для модернізованої системи залпового вогню БМ-21У «Верба».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

«Міністерство оборони продовжує реалізацію стратегії ракетно-реактивного озброєння Збройних сил України. Результати випробувань «Тайфун-1» будуть використані в ході розробки реактивного снаряда калібру 220 мм «Тайфун-2» для модернізованої системи залпового вогню «Буревій», – зазначив глава відомства Андрій Таран.

 

Він додав, що ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» також з успішним результатом проведено державні (льотні) випробування відремонтованих ракет для тактичного ракетного комплексу «Точка-У». У ході дослідного ремонту вони були додатково оснащені системою аварійного припинення польоту та системою телеметричного контролю. За словами Тарана, ремонт ракет для «Точки-У» дозволить відновити боєкомплект Збройних сил України для виконання завдань за призначенням.

Міністр оборони додав, що наразі на завершальному етапі державних випробувань перебуває створення високоточної ракети калібру 300 мм «Вільха-М» з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню «Смерч», яка розроблена ДП «Державне Київське конструкторське бюро «ЛУЧ».

Таран зазначив, що у рамках Програми підвищення обороноздатності, Міністерством оборони сплановано закупівлю оперативно-тактичного ракетного комплексу «Сапсан». Його виробником є ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Ще на цю тему