У Німеччині відзначили необхідність продовження діалогу сторін щодо реалізації євроінтеграційного курсу України

14:01 28.07.2021

В Офісі президента (ОП) пропонують Німеччині підписати двосторонню декларацію про визнання європейської перспективи України.

Як повідомляє сайт президента України, заступник керівника ОП Ігор Жовква зустрівся з уповноваженим з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Міністерства закордонних справ Німеччини Маттіасом Люттенбергом.

Співрозмовники обговорили питання європейської інтеграції України, зокрема, можливість підписання двосторонньої декларації щодо європейської перспективи України.

Своєю чергою, Люттенберг відзначив важливість виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Він також погодився з необхідністю продовження діалогу сторін щодо реалізації євроінтеграційного курсу України.

Жовква наголосив на неприпустимості будь-яких ініціатив щодо відновлення діалогу ЄС – Росія на найвищому рівні до повної деокупації всіх українських територій.

Співрозмовники також погодилися з важливістю поглиблення взаємодії в контексті реалізації євроатлантичного курсу України.

Крім того, Жовква поінформував Люттенберга про позицію України щодо реалізації проекту «Північний потік-2», наголосивши на пов’язаних з ним гострих безпекових загрозах як для України, так і для всієї Європи.

Зі свого боку уповноважений МЗС ФРН повідомив про готовність німецької сторони до проведення консультацій щодо «Північного потоку-2», які ініціювала наша держава.

Ще на цю тему