Підготовку технічної документації з модернізації катерів типу Island для ВМС ЗСУ завершено. Далі — реалізація проєкту

20:41 26.07.2021

Державне підприємство «Дослідно-проєктний центр кораблебудування» завершило роботи, передбачені державним контрактом на виконання дослідно-конструкторської роботи з переобладнання патрульних катерів типу Island «Старобільськ» і «Слов’янськ», та передало замовнику весь комплект необхідної документації. Усі роботи відбувалися в постійній співпраці з представниками Міноборони України.

Як інформує пресслужба держпідприємства, виконання робіт здійснювалося відповідно до тактико-технічного завдання, головна мета якого полягала в оснащенні катерів необхідними системами озброєння для підвищення їхньої бойової спроможності.

Під час роботи над проєктом конструктори підприємства підготували три варіанти можливої модернізації катерів, у яких враховувалися всі нюанси та вимоги, зазначені в технічному завданні. Усі роботи відбувалися в постійній співпраці з представниками Міністерства оборони України. Також був налагоджений постійний діалог з підприємством — потенційним постачальником складових частин.

У результаті підприємству вдалося підготувати та передати замовнику розроблену документацію раніше термінів, передбачених держконтрактом. Наразі ДП «ДПЦК» очікує на продовження робіт і планує й надалі брати участь у процесі модернізації зазначених катерів.

Ще на цю тему