Недобудований корвет «Володимир Великий» заблокований на збанкрутілому Чорноморському суднобудівному заводі

19:41 21.07.2021

У Міністерстві оборони України не бачать проблеми в тому, що на території збанкрутілого «Чорноморського суднобудівного заводу» (ЧСЗ), який належав олігархові Вадиму Новинському, залишився недобудований корвет «Володимир Великий».

Нагадаємо, бурхливу реакцію в соціальних мережах викликав стан корвета, про що написав в пості журналіст Денис Казанський. Він показав фотографії як іржавіють частини судна, на будівництво якого українська держава з 2011 року витратило понад 570 млн гривень.

Казанський нагадав, що ще в 2019 році президент Володимир Зеленський обіцяв добудувати корвет «Володимир Великий» до 2023 року. Однак, за його словами, це завдання стає нездійсненним.

За словами журналіста, після його першого відео про те, як олігарх Вадим Новинський зробив банкротом Чорноморський суднобудівний завод у Миколаєві, до нього звернулися працівники підприємства і повідомили, що недобудований корвет знаходиться на території ЧСЗ, а кранове обладнання для його транспортування демонтовано.

«За інформацією від співробітників Чорноморського суднобудівного заводу, які мені написали, завод зараз активно пиляють на метал і це обладнання вже фактично знищено власником. Тобто на даний момент взагалі не зрозуміло, як будуть перевозити і добудовувати корвет. І все йде до того, що проект просто спишуть і поховають. На фотографіях, які мені прислали співробітники Чорноморського суднобудівного заводу наочно видно наслідки приходу на завод російського інвестора Вадима Новинського. Ми бачимо, що цеху вже практично повністю розграбовані. І частини недобудованого корвета просто валяються в цих порожніх приміщеннях», – пише Денис Казанський.

Раніше в профільному виданні Defense Express повідомлялося, що готовність першої секції корвета оцінюється в 80%. Недобудований корвет, який вже обійшовся платникам податків як мінімум в 20 мільйонів доларів, знаходиться на балансі Міністерства оборони та частини судна повинні бути перевезені на Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

За словами керівника відділу стратегічних комунікацій і моніторингу Міністерства оборони України Олександра Гайна, «Є державна програма добудови судна, корвет нікуди не дінеться».

Ще на цю тему