Навчання з країнами НАТО: Україна візьме участь у Agile Spirit в Грузії

08:01 21.07.2021

Багатонаціональні військові маневри Agile Spirit 2021, які проводять грузинські сили оборони та командування армії США в Європі та Африці, відбудуться з 26 липня по 6 серпня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу командування.

«Близько 2500 військових з 15 країн НАТО та партнерських держав візьмуть участь у навчаннях: Грузія (країна, яка приймає навчання), Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Іспанія, Туреччина, Україна, Великобританія, США, Канада, Італія та Азербайджан. Серед них близько 700 є військовослужбовцями США, близько 1600 - грузинський персонал і приблизно 250 - з інших країн-учасниць», – повідомили з пресслужби.

Маневри включатимуть змодельовані навчання на командному пункті, польові тренування та спільні багатонаціональні навчання на рівні батальйонів з живим вогнем.

Agile Spirit 2021 має на меті підвищення боєготовності та взаємодію збройних сил США та країн-членів Альянсу та регіональних учасників у реалістичному навчальному середовищі.

Цього року вперше відбудеться комбінована багатонаціональна авіаційна операція за участю Грузії, Великобританії та Польщі. Крім того, вперше Сили спеціальних операцій з Грузії, США, Великобританії, Румунії та Польщі виконуватимуть комбіновані операції на полігоні Сорта.

Навчання відбуватимуться загалом у п'яти навчальних місцях на території Грузії: полігон Вазіані; військовий аеропорт Вазіані; тренувальний майданчик Орфоло; авіабаза Сенакі та тренувальний майданчик Сорта/Екі.

Це будуть уже 10-ті маневри Agile Spirit. Вперше вони були проведені в Грузії в 2011 році і відтоді стали щорічним навчанням піхотинців США в Європі та грузинських військових сил.

Ще на цю тему