США відправляють радника Держдепу в Київ і Варшаву обговорити «Північний потік-2»

12:20 20.07.2021

Радник Держдепу Сполучених Штатів Дерек Чолле на цьому тижні побуває в Києві та Варшаві для обговорення питань відносин між країнами, а також питання стосовно газопроводу «Північний потік-2».

Як пише Українська правда, про це повідомила пресслужба Держдепу США.

«Радник департаменту Дерек Чолле приїде 20-21 липня до Києва і 21-23 липня – до Варшави для посилення стратегічної цінності відносин США з Україною та Польщею. Він продовжить дипломатичні розмови з Україною та Польщею з низки питань, включаючи спільні занепокоєння щодо газопроводу «Північний потік-2» та енергетичної безпеки в цілому, а також поточні реформи», - йдеться у повідомленні Держдепу.

Перебуваючи в Києві, радник Чолле зустрінеться з посадовцями, щоб обговорити підтримку США зусиль України щодо протидії російській агресії та подальшого просування економічних і антикорупційних реформ.

Він також зустрінеться із членами ділової спільноти, щоб обговорити відновлення економіки України.

У Варшаві радник Чолле обговорить з посадовцями, представниками громадянського суспільства і бізнесу стратегічні двосторонні та регіональні питання, а також спільну прихильність демократичним цінностям та інституціям, зміцнення двосторонніх економічних зв'язків.

Раніше, під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що Росія не повинна використовувати енергетику як зброю.
 

Ще на цю тему