Призначено нового спецпредставника ОБСЄ в Україні та ТКГ

08:40 20.07.2021

Чинний голова ОБСЄ Анн Лінде призначила на посаду спеціального представника ОБСЄ в Україні та ТКГ фінського дипломата Мікко Кіннунена.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Фінляндії.

«Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка є чинним головою ОБСЄ в 2021 році, призначила посла Мікко Кіннунена спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі. Кіннунен приступить до виконання своїх обов'язків 1 серпня», - вказується в повідомленні.

Він змінив швейцарського дипломата Хайді Грау, яка займала цей пост з грудня 2019 року, змінивши в свою чергу австрійського дипломата Мартіна Сайдіка.

Українська делегація в ТКГ очікує від новопризначеного спеціального представника ОБСЄ в Україні та ТКГ фінського дипломата Мікко Кіннунена сприяння у встановленні миру на сході України, повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

«Ми очікуємо від нього реалізацію місії глави ОБСЄ щодо України і допомогу у встановленні миру на українській землі», - сказав Арестович, передає «Інтерфакс-Україна».

Мікко Кіннунен в даний час є політичним директором (генеральним директором з політичних питань) МЗС Фінляндії. У 2009-2013 роках Кіннунен працював послом Фінляндії в Казахстані і Киргизстані. Крім того, він працював в посольствах в Москві і Вашингтоні, а також в постійному представництві Фінляндії при Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку.

Нагадаємо, Парламентська Асамблея ОБСЄ 6 липня прийняла резолюцію, ініційовану Україною. Документ строго засуджує окупацію Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей, і військові злочини російської влади, збройних сил і найманців на тимчасово окупованих українських територіях. Резолюція також засуджує спроби Росії, всупереч міжнародному праву, заблокувати Керченську протоку і Азовське море.
 

Ще на цю тему