Окупанти викликали Джемілєва до Армянська і заборонили йому в’їзд до Криму

08:30 19.07.2021

Лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву окупанти надіслали повістку, вимагаючи з’явитися на «судове» засідання в Армянську.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Він має з’явитися у якості підсудного у «справі» щодо «незаконного перетину ним кордону» в Криму.

Що ж стосується виклику Мустафи Джемілєва на засідання, то тут важливо нагадати про як мінімум неузгодженості дій різних органів Росії, а як максимум про глибоку державну деменцію, якщо не сказати шизофренію, — написав адвокат.

Він нагадав, що Федеральна служба безпеки держави-окупанта встановила Джемілєву заборону на в'їзд до Росії і тимчасово окупованого нею Криму до 2034 року.

«Тобто один орган державної «влади» забороняє в'їзд Джемілєву на 15 років, а інший вимагає обов'язкової його явки на засідання 5 серпня», — підкреслив Полозов.

Джемілєв у свою чергу заявив про готовність приїхати до окупаційного «суду», але якщо заборона на в'їзд до Криму буде скасована.

Попередньо у підконтрольному Росії «Армянському міському суді» сторона захисту допитала двох свідків у «справі Мустафи Джемілєва», якого «судять» в Криму заочно.

Раніше в окупаційному «суді» допитали свідків, представлених стороною «обвинувачення» у справі проти Мустафи Джемілєва. Свідки «сторони обвинувачення» під час допиту плуталися і суперечили одне одному.

Ще на цю тему