Байден і Меркель пообіцяли продовжити підтримку України

11:20 16.07.2021

Лідери Сполучених Штатів і Німеччини висловилися за підтримку територіальної цілісності України.

Про це заявив президент США Джо Байден на спільній пресконференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель, пише ZN,UA.

«Ми продовжимо виступати на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, її євроатлантичних прагнень», - сказав він, зазначивши при цьому важливість продовження реформ в Україні.

За його словами, Вашингтон і Берлін і надалі «захищатимуть східні рубежі НАТО від дій Росії».

Крім того, Байден заявив, що вони з Меркель бачать необхідність у подальшій інтеграції держав Західних Балкан з Євросоюзом.

«Ми погодилися, що існує необхідність подальшого інтегрування Західних Балкан в європейські інститути», - повідомив Байден.

Президент США Джо Байден і канцлер ФРН Ангела Меркель за підсумками зустрічі в Сполучених Штатах підписали Вашингтонську декларацію про двостороннє співробітництво і стратегічні принципи обох країн, повідомили в Білому домі.

У документі йдеться про створення німецько-американського форуму майбутнього і про економічний діалог, спільне протистояння глобальним загрозам - таким як кліматична і 

Відзначається також, що для вирішення економічних питань між країнами встановлять американо-німецький економічний діалог.

Крім того США і Німеччина вважають НАТО головним елементом забезпечення безпеки Європи і підкреслюють прихильність принципу спільної оборони.

На зустрічі був також підписаний документ про партнерство в галузі енергетики та захисту клімату. У ньому в загальній формі підкреслюється прихильність боротьбі з кліматичними змінами і до майбутньої співпраці для підтримки енергетичної безпеки і розвитку нових енергетичних технологій.
 

Ще на цю тему