Одеських яхтсменів засудили у Грузії до чотирьох років в'язниці за незаконний перетин кордону, МЗС закликає звільнити їх

09:21 15.07.2021

У Міністерстві закордонних справ України закликали грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду, який засудив громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка до чотирьох років позбавлення волі за обвинуваченням у незаконному перетині грузинського державного кордону.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, відповідне рішення грузинський суд ухвалив у середу.

У цьому контексті до українського зовнішньополітичного відомства був викликаний тимчасовий повірений Грузії в Україні. «Йому було висловлено розчарування рішенням Батумського міського суду, яке українська сторона вважає несправедливим і таким, що не відповідає духу дружби та стратегічного партнерства України та Грузії. Не втручаючись у процес судочинства в Грузії, закликаємо грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду та негайно звільнити громадян України», – йдеться в повідомленні.

У МЗС додали, що спільно з посольством України в Грузії й надалі вживатимуть усіх необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів наших громадян, які скористаються своїм правом подати апеляційну скаргу відповідно до законодавства Грузії.

Як повідомлялося, у лютому 2021 року заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Грузії в Україні Давідом Бочорішвілі вручив йому ноту з проханням звільнити затриманих на борту яхти громадян України Дьяченка та Хомича.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування зі своїм грузинським колегою Давидом Залкаліані зазначив, що українська сторона приділяє особливу увагу затриманню в Грузії Дьяченка та Хомича, і розраховує на неупереджений судовий розгляд і якнайшвидше їх звільнення.

Ще на цю тему