СБУ провела антитерористичні навчання у межах «Сі Бриз-2021» / Відео

10:40 14.07.2021

Координаційна група Антитерористичного центру при СБУ в Одеській області провела масштабні тренування у межах навчань «Сі Бриз-2021».

Навчання пройшли 12 липня на півдні області, а їхньою головною метою стало відпрацювання антитерористичних операцій. Зокрема, у межах зведеного антидиверсійного підрозділу Anti-Sabotage group. Це спеціально сформована група під міжнародні навчання «Сі Бриз-2021», пише пресслужба Служби безпеки України.

За легендою навчань декілька «диверсійних груп» намагалися здійснити теракти на об’єктах критичної інфраструктури м. Ізмаїл.

Вони захопили об’єкт і здійснили вогневий опір під час висадки десанта морської піхоти на узбережжі Дунаю. Спочатку умовних диверсантів заблокували сили спеціальних операцій ЗСУ, а потім їх знешкодив спецпідрозділ Збройних Сил.

Одночасно інша група «диверсантів» захопила у заручники працівників Ізмаїльського порту і забарикадувалася в одній із будівель.

Антитерористична операція із звільнення «заручників» проходила у кілька етапів: після завершення переговорів розпочалася активна фаза.

Штурмові групи спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ нейтралізували диверсантів і звільнили «заручників».

Ще одна група озброєних «терористів», яка забарикадувалася у залізничному вагоні і прикривалася заручниками, була знешкоджена бійцями спецпідрозділу Нацполіції «Корд».

Ще дві групи диверсантів, за легендою навчань, намагалися незаконно перетнути державний кордон України через річку Дунай та прорватися через один з міжнародних пунктів пропуску.

Задіяні підрозділи відпрацювали алгоритм міжвідомчої взаємодії у різних екстремальних умовах. Заходи відбулися в умовах максимально наближених до реальних, у тому числі у нічний час, та у складних погодних умовах.

У навчаннях взяли участь підрозділи СБУ, Військо-Морських Сил Збройних Сил України, Держприкордонслужби, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних Сил України, Національної гвардії, а також зведений підрозділ протидії диверсіям Anti-Sabotage group та представники органів місцевої влади.

Координаційна група ретельно проаналізувала всі складові спецоперації, відзначивши ефективність задіяних сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам.

За підсумками навчань розроблено рекомендації з вдосконалення алгоритму дій підрозділів, задіяних в антитерористичних заходах.

Ще на цю тему