Sea Breeze: В Одесі відбулася зустріч з представниками Японії

12:00 08.07.2021

В Одесі під час проведення українсько-американського навчання «Сі Бриз- 2021» відбулася зустріч командувача ВМС ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи з аташе з питань оборони при посольстві Японії в Україні полковником Даічі Сакамото та з представником командування морських сил Самооборони Японії капітаном 1 рангу Такуо Кабаяші.

Про це повідомляється на офіційній сторінці ВМС ЗС України у Facebook, пише група Інформаційний спротив.

Під час зустрічі були розглянуті актуальні проблеми та безпекові виклики з боку Російської Федерації у Чорноморсько-Азовському регіоні. Керівник національного флоту розповів про заходи, які тривають з метою укріплення безпеки, а представники ВМС Японії, у свою чергу, поділилися своїм досвідом у протистоянні з Росією.

«Ми зустрілися з представниками ВМС Японії, які вперше залучаються до навчань «Сі Бриз-2021» як спостерігачі, для того, щоб обговорити ситуацію біля кордонів з країною-агресором, адже як і в Японії ситуація дуже схожа. Тому це була чудова нагода обмінятися досвідом та обговорити напрямки подальшої співпраці, якість підготовки підрозділів між нашими флотами. У майбутньому ми й надалі плануємо проводити спільні заходи з ВМС Японії», — розповів контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Він також зазначив, що японські партнери високо оцінили підготовку навчань, які проходять за стандартами НАТО.

Так же сообщается, что Япония впервые упомянула об угрозах со стороны России и Китая в проекте стратегии кибербезопасности. Москва использует хакерские атаки в военных и политических целях.

Существует вероятность, что Китай совершает кражу информации оборонных и передовых технологических предприятий, в то время как Россия проводит кибератаки для осуществления военных и политических целей, говорится в тексте документа.

Новая стратегия кибербезопасности должна быть утверждена уже осенью. Япония для укрепления кибербезопасности готова проводить учения с США, создавать стандарты безопасности для IT-оборудования и наращивать потенциал защиты от хакеров.

Ще на цю тему