Sea Breeze: Військові використовують засоби РЕБ та відбивають засідки «противника» / Фото

19:40 06.07.2021

Для проведення берегової компоненти навчань була сформована тактична група в складі бійців окремого батальйону морської піхоти ВМСУ, військовослужбовців Держприкордонслужби, солдатів Корпусу морської піхоти США, вояків збройних сил Грузії та Молдови.

Як сповіщає прес-служба Міністерства обороги України, стартувала активна фаза берегової компоненти навчань Sea Breeze-2021, пише Defense Express.

Бійці багатонаціональної тактичної групи готуються до маршу. Фото з сайту Defense Express

До складу підрозділів нашого війська, залученого до цієї тактичної групи, придані курсанти 3-го курсу факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ, котрі проходять стажування на первинних командирських посадах.

Після отримання бойового наказу багатонаціональна тактична група висунулась із пункту базування в райони очікування.

Бронеавтомобілі «Козак» морської піхоти ВМСУ на марші. Фото з сайту Defense Express

Під час прямування до точки призначення бійцям цієї тактичної групи потрібно було відбити засідку умовного противника.

Відзначається, що тактичні дії щодо відбиття засідок відпрацьовуються із застосуванням засобів РЕБ.

Кулеметники в складі екіпажів Hamvee чатують на противника. Фото з сайту Defense Express

Також солдати із складу багатонаціональної тактичної групи відпрацювали свої дії за умови, що місцеве населення взялось блокувати маршрути пересування.

Тобто, цей епізод навчань був спланований таким чином, щоб його умови були максимально наближені до бойових, наприклад – до умов бойових дій на Сході України зразка 2014 року.

Спецпризначенці України та США готуються до завантаження в американський конвертоплан V-22 Osprey. Фото з сайту Defense Express

Також у прес-службі Міноборони України нагадують, що в рамках навчань Sea Breeze-2021 американські та українські розвідувальні групи десантувалися у тил умовного противника.

Їх завдання - виявлення баз незаконних збройних формувань та важливих об'єктів інфраструктури, викриття системи оборони таборів бойовиків та передачі відомостей багатонаціональним силам навчання.
 

Ще на цю тему